jueves, 3 de octubre de 2013

PRIMERA PRÀCTICA: Entorn personal d'aprenentatge

La primera pràctica la podem dividir en 3 apartats:


1.1- Utilització de l'eina de Symbaloo






Reflexió: Un blogg és una eina molt útil dintre de les aules d'educació primària, tot i que també es podria utiltzar a tots els nivells i àmbits del món. Un blogg més que creat per als alumnes, penso que seria més destinat cap a ells, així doncs, seria el professor el creador, i als alumnes quedarien com els usuaris. Avui en dia, no és gens extrany, trobar professors/es que ja utilitzen aquesta eina per a penjar apunts, activitats, articles i altres tasques, i el resultat no sembla anar gens malament. Tanmateix en un món on la tecnologia avança tan aviat, els nins viuen paral·lelament aquest canvi i motiu per el qual, ens hem d'anar adaptant a aquest nou sistema.
Per altre banda, penso que un blog creat per als alumnes per a poder penjar les seves feines i tasques, és interessant, ja que els portaria a l'autoaprentatge, a la motivació i altre cop a l'adquisició de competències bàsiques. Aleshores, definitivament la creació d'una pàgina web és totalment útil i favorable per als infants.


1.2 Introducció a la xarxa social deTwitter.



Reflexió: Avui en dia l´ús de les diferents xarxes socials no resulta cap misteri tant per a nins de primària com a nins de secundària. Així doncs, penso que si ho introduim a l'educació primària hem d'anar amb compte, ja que les filtracions a aquests tipus de xarxes solen ser poques. No obstant això, el Twitter sol ser més didàctic comparat amb altres xarxes socials, i sovint et porta a l'autoaprenentatge. Aleshores, es el propi usuari el que decideix sobre les seves accions i es ell que controla la seva pròpia xarxa social, llavors això et porta a ser més responsable amb les teves decisions. A més, t'ajuda a interectuar més a nivell social, ja sigui amb els companys, professors, família, i com a conseqüència es podria utilitzar com a eina dins l'aula gràcies a la seva dinamicitat.


1.3 Creació d'un blogg

  • Enllaç- www.entornpersonaldaprenentatge.blogspot.com



Reflexió: Un blogg és una eina molt útil dintre de les aules d'educació primària, tot i que també es podria utiltzar a tots els nivells i àmbits del món. Un blogg més que creat per als alumnes, penso que seria més destinat cap a ells, així doncs, seria el professor el creador, i als alumnes quedarien com els usuaris. Avui en dia, no és gens extrany, trobar professors/es que ja utilitzen aquesta eina per a penjar apunts, activitats, articles i altres tasques, i el resultat no sembla anar gens malament. Tanmateix en un món on la tecnologia avança tan aviat, els nins viuen paral·lelament aquest canvi i motiu per el qual, ens hem d'anar adaptant a aquest nou sistema.
Per altre banda, penso que un blog creat per als alumnes per a poder penjar les seves feines i tasques, és interessant, ja que els portaria a l'autoaprentatge, a la motivació i altre cop a l'adquisició de competències bàsiques. Aleshores, definitivament la creació d'una pàgina web és totalment útil i favorable per als infants.