jueves, 7 de noviembre de 2013

MMI.I – Eines de Creació

MMI.II- Activitats Interactives



En aquesta segona pràctica consistia per una banda seleccionar i analitzar eines de creació de material multimèdia, mentre que per altre banda també vam haver d'escollir un software per tal de crear eines interactives.
Entre les diverses opcions que trobem quant a softwares multimèdia, ja sigui còmic, conte, creació de mapes conceptuals, animacions, etc. Personalment em vaig decantar per el conte.
L'eina que vaig escollir per crear contes va ser Storybird, mentre que per a fer activitats interactives em vaig inclinar per Educaplay.


STORYBIRD

  • Nom: Storybird
  • URL: www.storybird.com
  • Forma d'execució: Via web
  • Modalitats d'accés i distribució dels continguts creats: S'ha d'accedir als continguts a través de la pàgina web.
  • Descripció de les prestacions i utilitats de l'eina:
Es tracta d'una eina per a crear, llegir i compartir contes de manera online, ja sigui registrant-se de forma gratuïta o no. No obstant, per a guardar i/o compartir contes, has de tenir una conta.
L'aplicació et presenta una sèria de temes a escollir, i una vegada escollit un tema et dóna una sèrie d'imatges i personatges per a poder utilizar. Al costat d'aquestes es pot posar l'escrit. Et permet fer portades i posar títols, així com també et deixa posar crèdits.
Per altre banda l'aplicació va per categories, que són: pares/mares, professors, alumnes i artistes, i a més, et deixa elegir l'edat a la qual va destinada el conte ( Preescolar (1-4anys); Nins (5-7anys); Pre-adolescents(8-12 anys); Adolescents (13-19 anys); Adults (+19))



  • Reflexió sobre les possibilitats i limitacions d'aquestes eines per a l'Educació Primària:
Penso que és una eina atractiva i motivadora per als nins, és tracta d'una eina visual per tant és més llamativa i innovadora. Té un registre d'imatges bastant ampli, aleshores es podria utilizar per a qualsevol curs de primària, tot i que l'estètica d'aquestes diria que és més adient per a segon i tercer cicle.
Quant a les limitacions que té, es que no et deixa introduir les teves pròpies imatges, per tant és limita a les que ja hi ha. A més, els temes són tancats, és a dir, et presenta una llista de 20 temes i a partir d'aquí tu has de crear així com puguis.

I finalment, no et deixa posar dues imatges a la mateixa pàgina, sinó que la pàgina sols pot estar composta per una imatge més el text. 

EDUCAPLAY


  • Nom: Educaplay
  • URL: www.educaplay.com
  • Forma d'execució: Via web
  • Modalitats d'accés i distribució dels continguts creats:
S'accedeix via internet i es necessari registrament per a poder crear les activitats. Quant als continguts es guarden a una carpeta i permet l'accés a aquests a través de la seva pròpia URL, és a dir, cada activitat creada conté la seva.
Les activitats creades es poden penjar a blogs i compartir a diferents webs a través del codi embed.
  • Descripció de les prestacions i utilitats de l'eina:
Tal com hem dit, es tracta d'una eina multimèdia que ens permet crear i fer activitats de diferents categories, ja sigui relacionar, crear dictats, tests, completar, mots encreuats, ordenador paraules i/o lletres, diàlegs, mapes interactius, etc, de forma dinàmica i educativa.



  • Reflexió sobre les possibilitats i limitacions d'aquestes eines per a l'Educació Primària:
Resulta una eina molt útil ja que facilita un gran ventall d'activitats tant per a fer com per a realitzar, ens ofereix una amplia varietat de temes a elegir, i a més, es mostra molt innovadora i motivadora estèticament. Aleshores, per a un docent, és una eina molt profitosa de la qual es pot treure molt de suc. Cal dir també que és una eina transversal ja que es podria utilizar a totes les assignatures, tant a classe, com a fora d'ella per a complementar aprenentatges.

Igualment, t'explica breument el funcionament d'aquest, et pauta i et dirigeix, així et facilita més el seu ús.



Aquí vos deix la meva guia didàctica, a dins trobareu els enllaços de les activitats. 


Altres enllaços:

http://www.educaplay.com/es/recursoseducativos/1088261/cuina_mallorquina.htm 

Per qualsevol dubte - @barbarapayeras

No hay comentarios:

Publicar un comentario