jueves, 9 de enero de 2014

TALLER: MMI III. PRESENTACIONES MULTIMEDIA INTERACTIVAS


Hola!

Aquestes darreres setmanes hem estat treballant sobre les presentacions multimèdia. L'objectiu principal d'aquest taller era crear una presentació multimèdia amb el power point. El fil conductor de tots els projectes fets anteriorment és la gastronomia (sonet viatjer), llavors la presentació ha seguit aquest mateix fil.
Fer feina amb power point ens ha servit per identificar i utilizar varis elements, per exemple:
  • Elements visuals: imatges pròpies, arxius d'internet, fons de les diapositives..
  • Elements textuals: quadres de text, etc
  • Animacions , transicions, botons d'accions...
  • etc
Així, hem intentat que el nostre conte “Cuinam una coca de patata” incorpori tots aquest elements de forma integrada. No obstant, per la creació de sons hem utilitzat l'Audacity i per retallar imatges i modificar-les hem emprat el Gimp.

A continuació us deixo la guia didàctica del material i també el power point en versió dropbox. Haureu de descarregar-vos tot el material (sons, imatges i la presentació).


Valoració del material.

Tot i que a simple vista pareix una eina bona d'utilitzar, en realitat té les seves complicacions. És un projecte que requereix de molt de treball i esforç, ja que no sols fas feina amb un element, sinó amb varis, i a l'hora de coordinar-los ens ha resultat difícil. No obstant, és una eina molt útil i molt pràctica, al mateix temps que divertida.

Per altre banda, fer aquesta activitat m'ha fet adonar-me'n de l'ampli ventall de possibilitats que ens ofereix, així com ampliar els meus coneixements sobre aquest.


Reflexió sobre les possibilitats d'aquesta eina a l'educació primària.


Tenim tendència a utilitzar aquestes eines per a l'explicació de continguts de forma rutinària i com un element complementador i sintetizador de la informació. En realitat no som conscients de les avantatges i el joc que donen les presentaciones multimèdies. Aquestes són visuals, són dinàmiques, lúdiques, etc.. Això fa que l'alumne participi de forma més activa i que al mateix temps es diverteixi en el seu procés d'aprenentatge. Però l'avantatge que penso que té aquesta eina en comparació amb altres és la interactivitat, ja que poques vegades és fa servir, quan en realitat el programa està preparat per això. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario